Pensioen opbouwen was nog nooit zo makkelijk

Niemand is graag bezig met zijn pensioen. Dat snappen we dondersgoed. Maar wie als zzp’er geen pensioen opbouwt, moet later op een houtje bijten. En dat gunnen we niemand. Gelukkig kun jij als deelnemer van AOV Profs met het grootste gemak pensioen opbouwen met spaargeld dat je al bij ons opbouwt. Het enige wat je hoeft te doen is wat gegevens invullen. Sta dus nu even stil bij je pensioen, dan kun je later rustig aan doen.

Alle voordelen op een rij

aov bouw

Jouw voordelen:

 • Jij opent kosteloos een pensioenrekening-sparen

 • Wij storten hierop maandelijks het overschot vanuit jouw AOV Profs spaarpot*

 • Jij spaart met 0,40% rente per jaar. Let op, deze rente is variabel en kan dus worden verhoogd of verlaagd.

 • Jij bouwt voordelig pensioen op: je betaalt minder inkomstenbelasting en je betaalt geen vermogensbelasting over jouw pensioenopbouw

 • Jij betaalt geen jaarlijkse kosten voor de rekening

 • Als je het aandurft kan je gratis overstappen naar een beleggingsrekening

 • Met enkel je AOV Profs inleg heb je én een vangnet bij arbeidsongeschiktheid én je hebt je pensioen geregeld

* Het overschot is jouw saldo boven het bedrag dat gelijk staat aan 8 maanden inleg. Daarvoor moet je in praktijk ca. min. 11 maanden deelnemen aan AOV Profs. Hiermee blijft de buffer in de pot voor de schenkingen aan zieken aanzienlijk en meer dan voldoende.

Open vrijblijvend een pensioenspaarrekening

Wat is een pensioenrekening?

Een pensioenrekening is een rekening waarmee je eenvoudig spaart voor jouw pensioen. De waarde op zo’n rekening staat vast tot je pensioenleeftijd: hier kun je in de tussentijd dus niet aankomen. Over het bedrag op de rekening betaal je geen belasting. Sterker nog: je kunt jouw jaarlijkse inleg aftrekken van je belastbare inkomen tijdens je belastingaangifte. Zo betaalt de Belastingdienst dus mee aan jouw pensioen.

Hoe gaat dat precies in zijn werking?

De pensioenrekening openen we bij Brand New Day, een partij die al ruim 10 jaar het pensioen regelt van werkgevers, werknemers en zelfstandigen. Jij hoeft hiervoor alleen even wat gegevens achter te laten. Vervolgens openen wij de rekening voor je en storten we het overschot vanuit jouw spaarpot bij AOV Profs. Wil je tussentijds kijken hoe het er met je pensioen voorstaat? Dat doe je eenvoudig via de online klantomgeving van Brand New Day.

Meer informatie:

Heb je vragen over pensioensparen of -beleggen?
Ga naar de website van Brand New Day.

Liever persoonlijk contact?
Bel ons via 0348 439 004
Of via Whatsapp: 06 39 17 24 33

Veelgestelde vragen

Wat wordt exact bedoeld met het overschot van de AOV Profs inleg?
 • We leggen het uit aan de hand van een rekenvoorbeeld:
 • De meeste deelnemers aan AOV Profs leggen € 150 per maand in
 • Met aftrek van de schenkingen aan zieken, hielden de deelnemers over de laatste 12 maanden gemiddeld 80% van hun inleg over
 • Dat is gemiddeld per maand € 120
 • Na 10 maanden deelname aan AOV Profs is een buffer opgebouwd van € 1.200
 • € 1.200 staat gelijk aan 8 maanden inleg (van € 150 per maand)
 • Deze € 1.200 wordt apart gezet om pieken in het ziekteverzuim op te vangen
 • Alles boven de € 1.200 kan worden aangewend voor de pensioenvoorziening
 • Dat betekent dus in dit voorbeeld dat daarna elke maand gemiddeld € 120 naar de pensioenvoorziening wordt overgemaakt (mits een saldo van € 1.200 is opgebouwd)
Wat is het belastingvoordeel van geld storten op een pensioenspaarrekening?
 1. De jaarlijkse inleg is aftrekbaar van het belastbaar inkomen
 2. Je betaalt geen vermogensbelasting over het bedrag
 3. Als je met pensioen gaat, laat je het bedrag uitkeren. Je betaalt dan alsnog belasting, maar (waarschijnlijk) wel tegen het lagere AOW-tarief
Wat is het risico van geld op deze pensioenspaarrekening?

De rente op deze rekening is variabel en kan dus omhoog, maar ook omlaag. De rente op pensioenrekening-sparen is momenteel 0,40%. Daarentegen ontvang je over jouw AOV Profs inleg op de derdengeldenrekening helemaal geen rente.

Ik heb nu geld nodig, kan ik het geld van deze rekening gebruiken?

Nee, je kunt de pensioenpot vanaf je AOW leeftijd laten uitkeren. De uitkering heeft een looptijd van minimaal 5 en maximaal 30 jaar. Over deze uitkering betaal je wel weer inkomstenbelasting. Maar een heel stuk minder dan je nu doet. Er is een uitzondering op de regel, vanuit de overheid gesteld: je kan je lijfrentekapitaal (geld op je pensioenrekening bij Brand New Day) optioneel gebruiken als vervangend inkomen als je langdurig arbeidsongeschikt bent. Voorwaarden hieraan is dat je al 6 maanden voor minimaal 80% afgekeurd moet zijn en met een vooruitzicht van nog minimaal 12 maanden.

Wordt mijn geld belegd?

Nee, het geld staat tot je AOW leeftijd vast op de spaarrekening en daarover ontvang je (variabele) rente. De rente op pensioenrekening-sparen is momenteel 0,40%. Wil je je geld beleggen, dan komen daar meer risico’s bij kijken. Brand New Day vertelt je graag meer over de mogelijkheden. En als klant van Zelfstandigen Bouw kan je gratis de overstap maken naar een beleggingsrekening.

Mag ik onbeperkt geld storten op deze rekening?

Er zitten wel een aantal spelregels aan het belastingvoordeel. Zo zit er een maximum aan het bedrag dat je per jaar mag storten. Dit maximum heet de jaarruimte en is per persoon verschillend. Je accountant kan je hier meer over vertellen of reken jouw jaarruimte hier uit.

Wat is het verschil tussen een pensioenspaar- en beleggingsrekening?

Het zijn beide bankspaarproducten voor lijfrentekapitaal. Dus het doel en de fiscale voorwaarden zijn hetzelfde. Alleen de spaarrekening ontvangt een variabele rente (0,40% momenteel) en kost alleen bij aanvang eenmalig 25 euro. De beleggingsrekening heeft zolang er vermogen op de rekening staat een beheerfee van 0,59% op jaarbasis. Daarnaast betaal je over iedere storting die je doet een 0,50% stortingskosten en kost de rekening eenmalig 45 euro om af te sluiten. Leden van Zelfstandigen Bouw hoeven de eenmalige afsluitkosten niet te betalen.

Wat als ik mijn pensioenleeftijd heb bereikt, hoe en wanneer krijg ik dan uitbetaald?

Vanaf je AOW leeftijd kan je de pensioenpot laten uitkeren via een lijfrente-uitkering. Deze keert minimaal 5 en maximaal 30 jaar aan je uit. De exacte periode bepaal jezelf. Over deze uitkering betaal je inkomstenbelasting. Maar omdat je AOW gerechtigd bent, is deze inkomstenbelasting een stuk lager dan nu.

Moet ik op vaste termijnen geld op de rekening storten?

Nee, je bent nooit verplicht om in te leggen. Niks inleggen mag dus ook.

Mag ik per direct stoppen met storten?

Je kan altijd via MijnBND je inleg stopzetten. Je bent nooit verplicht om in te leggen.

Is een minimum stortbedrag verplicht?

Je bent nooit verplicht om in te leggen. Niks inleggen mag ook. Er is wel 1 voorwaarde aan een storting: áls je stort zelf een bedrag stort, moet dit bedrag minimaal 50 euro zijn.

Wat gebeurt er met het geld als ik overlijd?

Als je onverhoopt overlijdt, krijgen je erfgenamen gewoon 100% van het geld dat op je rekening staat. Brand New Day houdt geen cent in.

Kan ik de inleg niet beter zakelijk betalen?

Zakelijk betalen voor je privé pensioen, je voelt hem misschien al een beetje aankomen, dat mag niet! Een lijfrente (particulier pensioen) mag niet worden betaald vanuit zakelijk vermogen en is dus ook geen aftrekpost voor je onderneming. Dit betaal je allemaal uit je eigen netto onttrekkingen of salaris.

Kan ik mijn elders opgebouwde pensioen bij Brand New Day onderbrengen?

Het is mogelijk om een bestaand pensioen via ons over te zetten naar Brand New Day. Neem hiervoor contact op met Kelly, 0348 439 004.

Teken de petitie

Voor een EERLIJKE zelfstandigenaftrek!

Het kabinet wil de zelfstandigenaftrek verlagen. Met maar liefst ruim € 2.000. Zo wil het de koopkracht van iedereen versterken. Niet van jou dus! Dat is niet eerlijk. Wij willen een zelfstandigenaftrek die wel eerlijk is. Een zelfstandigenaftrek die hoger is als je je risico’s netjes hebt afgedekt.

Teken de petitie hier!